Woman

De overgang gaat doorgaans gepaard met typische symptomen en klachten . Een afnemende hormoonproductie is de oorzaak van klachten zoals opvliegers, hartkloppingen, vaginale droogheid, pijnlijke, onregelmatige of uitblijvende maandstonden, gewichtstoename en onevenwichtige vochbalans. Maar het hoeft geen periode te zijn van kommer en kwel. Met natuurlijke hulpmiddelen en een gezonde voeding kan je al heel wat ongemakken verlichten.

Bioradix Menopower : de symbiose van Monnikspeper, Maïsstempels en Javaanse Nierthee

Met het Menopower-plantenextract van Bioradix kan je op natuurlijke wijze de overgangsklachten verlichten. Het bevat Monnikspeper dat bijdraagt bij tot een hormonale balans, de Javaanse Nierthee en Maïsstempels zorgen voor een evenwichtige vochtbalans. Ontdek meer.

De overgang en de menopauze: het verschil

De overgang en de menopauze worden vaak door elkaar gehaald, maar in feite gaat het om twee verschillende begrippen. De overgang is de periode in het leven van een vrouw waarin haar menstruatie voor altijd stopt, terwijl de menopauze simpelweg de laatste menstruatie van de vrouw aangeeft. Het woord menopauze bestaat uit de Griekse woorden ‘meno’ (maand) en ‘pausein’ (stoppen). De overgang is dus een periode in het leven van de vrouw, terwijl de menopauze simpelweg naar de laatste menstruatie van de vrouw verwijst.

Het begin van de overgang

De meeste vrouwen die in de overgang komen, zijn de leeftijdsgrens van veertig jaar oud al gepasseerd. Gemiddeld gezien begint de overgang rond het vijftigste levensjaar, maar de overgang kan ook veel eerder of juist later beginnen.

Al ver voor de menopauze of laatste menstruatie krijgen veel vrouwen last van de typische overgangsverschijnselen. Dit komt omdat de periode van de overgang in dit geval al gestart is, hoewel de vrouw nog wel ongesteld wordt. Pas als de vrouw wat verder in de overgang zit, vindt de menopauze plaats en wordt de vrouw niet meer ongesteld. Hoe lang dit precies duurt, verschilt per vrouw. Dit is ook het geval bij de startdatum van de overgang, want ook deze datum is per vrouw verschillend.

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)