Hoest

Hoesten is een natuurlijke manier om de luchtwegen te zuiveren. Als je slijm ophoest, worden rookdeeltjes, ziektekiemen en stof uit de luchtwegen verwijderd. Om vrijer te ademenen en het aantal hoestbuien te beperken bestaan er verschillende plantaardige oplossingen. Tot de planten met een verzachtende invloed op de neus, keel en luchtwegen behoren paardenkastanje, tijm en raket.

 

Natuurlijke versterking

Een goede, optimaal functionerende weerstand is nodig om een aanval door vreemde micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels) te overwinnen. Gevarieerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging zorgen ervoor dat je afweersysteem in goede conditie verkeert. Echinacea purpurea (rode zonnehoed) is een van de bekendste planten voor de natuurlijke ondersteuning van je afweer- of immuunsysteem.

 

Hygiënetips

  • Bedek mond en neus met een papieren zakdoekje tijdens het hoesten of niezen. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg na gebruik.
  • Was regelmatig je handen met water en zeep. Doe dit zeker na elk toiletbezoek en voor het eten.
  • Vermijd ogen, neus of mond met de handen aan te raken. Na contact brengen besmette handen ziektekiemen over op de slijmvliezen van ogen, neus of mond.