Silicium is een belangrijk sporenelement. Vroeger was voeding rijk aan silicium maar door bewerking en intense raffinering is de hoeveelheid in voedingsmiddelen sterk gedaald. Onvoldoende inname van silicium heeft zichtbare gevolgen. Daarom wordt silicium beschouwd als een onmisbaar element voor het lichaam.

 

Studies uitgevoerd met silicium tonen het belang aan van dit element in de structurele bouwstenen van ons organisme zoals in elastine (de vaatwanden), in collageen (de huid en gewrichten) en in keratine (nagels en haren).

 

 Siliciumbehoefte stijgt met de leeftijd

Als inwendig cosmeticum draagt silicium bij tot een stralend lichaam. Maar op oudere leeftijd neemt de hoeveelheid silicium aanzienlijk af. Toediening van goed opneembaar silicium vanaf 40 jaar is aan te bevelen om optimaal te functioneren.

 

 Gestabiliseerd organisch siliciumzuur

Silicium bestaat in verschillende soorten maar alleen goed opneembare vormen zijn nuttig. Geef de voorkeur aan gestabiliseerd organisch siliciumzuur. Een dergelijke vorm van silicium ondersteunt en bevordert ook de opname van andere nutriënten.