Ondersteuning van de natuurlijke immuniteit

 

Het immuunsysteem is erg belangrijk voor ons lichaam. Het is ons natuurlijk afweermechanisme dat ons lichaam beschermt en als taak heeft om ziekteverwerkers buiten te houden en/of te elimineren, zodat we gezond blijven of opnieuw gezond worden.

Eigenlijk bestaat het immuunsysteem uit twee grote delen: het aangeboren immuunsysteem en het verworven immuunsysteem.

 

Het aangeboren immuunsysteem

Het aangeboren immuunsysteem zorgt voor de eerstelijnsverdediging. Ons lichaam bevat veel barrières die de bacteriën of andere ziekteverwekkers buiten moeten houden: de huid, het zuur in de maag, slijmvliezen …

Als een ziekteverwekker hier toch doorheen weet te dringen, treedt het direct werkende immuunsysteem, het tweede deel van het aangeboren immuunsysteem, in werking. Dit gebeurt onmiddellijk na de infectie en is voornamelijk gebaseerd op de constante circulatie van witte bloedcellen in ons lichaam. Als die witte bloedcellen een ziekteverwekker of een andere lichaamsvreemde stof absorberen, vallen ze die aan.

 

Het verworven immuunsysteem

Het verworven immuunsysteem steunt op specifieke cellen die gericht indringers aanvallen of antilichamen aanmaken om de indringers te neutraliseren. Dit gebeurt pas vanaf 48 tot 72 uur na de infectie en vraagt dus meer tijd. Het grote voordeel is echter dat de verdediging gericht is op de specifieke ziekteverwekker die op dat moment het lichaam is binnengedrongen. Het verworven immuunsysteem is eigenlijk het geheugen van het immuunsysteem. Dit wil zeggen dat eenmaal je lichaam een bepaalde indringer heeft afgeweerd, er bij een volgende, gelijkaardige infectie, sneller gereageerd kan worden. Hierdoor word je dus niet meer of minder ziek.

Het immuunsysteem ondersteunen

Het lichaam heeft dat dus allemaal prachtig geregeld, maar toch is het soms goed om je immuunsysteem een boost of een duwtje in de rug te geven. Hiervoor ontwikkelde Bioradix speciaal het Immuno-gamma om de verschillende aspecten van je immuunsysteem te ondersteunen.

Fytoleum Multivitamineral houdt zowel het aangeboren als het verworven immuunsysteem op peil door middel van een dagelijkse dosis vitaminen van natuurlijke oorsprong.

 

Wil jij jouw immuunsysteem ook een handje helpen? Vertrouw op Bioradix