Futloos en uitgeput

Onze jachtige samenleving eist zijn tol. Toenemende vermoeidheidsklachten en burn-outs zijn het gevolg. We leven steeds in een hogere versnelling met veel onderlinge competitie. Veel mensen zijn daardoor futloos, onrustig en vermoeid. Plantaardige middelen maar ook nutriënten zoals magnesium kunnen helpen om de batterijen op te laden en stressperiodes vlotter door te komen.

 

Natuurlijke weerstand tegen stress

Plantaardige middelen kunnen helpen om de weerstand tegen stress te verhogen. Een daarvan is ginseng (Panax ginseng), een echte stressbeheerser. Ginseng behoort tot de adaptogenen en verhoogt ook het prestatievermogen. Adaptogenen zijn planten met een energiestimulerend effect.

Panax ginseng is een belangrijke adaptogene plant. Een evenwichtige formule met Panax ginseng is ideaal om je energiepeil te ondersteunen.

Deze energiegevende plant is zeker nuttig tijdens kortstondige periodes van stress. Voor de verdere ondersteuning van een normaal energiemetabolisme zijn magnesium, CoQ10, L-carnitine en biotine nuttig.

Magnesium zorgt voor veerkracht

Magnesium is een mineraal. Het lichaam maakt zelf geen mineralen dus moeten we via onze voeding dagelijks voldoende magnesium innemen. Een evenwichtige en gevarieerde voeding is de eerste keuze voor de dagelijkse aanvoer van voldoende magnesium. Noten, volkoren graanproducten, groenten, peulvruchten, cacao, bananen en mineraalwater zijn voedingsbronnen van magnesium.

Helaas volgt slechts een minderheid van de bevolking de voedingsaanbevelingen nauwkeurig op. Daarom is het sterk aan te bevelen om tijdens periodes van stress, spanningen en vermoeidheid een goed opneembaar magnesiumsupplement in te nemen.

Soorten magnesium

Magnesiumsupplementen bestaan in verschillende doseringen, zouten (organisch, anorganisch) en toedieningsvormen (vast, vloeibaar). De opname van organische verbindingen(glycerofosfaat, pidolaat) is veel beter dan deze van anorganische zouten (bv. magnesiumoxide).

De nieuwste generatie en best werkzame magnesiumsupplementen zijn vloeibaar en rijk aan co-factoren zoals B-vitamines, taurine en vitamine D3. De reden? Verbeterde therapietrouw en een optimaal magnesiumeffect.