Raf Willaert, apotheker op rust en auteur van het boek 'De Plantenfluisteraar', is er meer dan ooit van overtuigd dat kruiden en planten het geheim zijn van een lang en gezond leven. De 76-jarige Westrozebekenaar heeft nu een 'levenselixir' op de markt gebracht. "Iemand van zestig zal zich onmiddellijk tientallen jaren jonger voelen", belooft Willaert.

De cover van het boek dat Raf Willaert schreef. - Sam Vanacker

"Levenselixir klinkt misschien ambitieus, maar het is zeker geen onterechte naam", legt Raf Willaert uit. "Levenselixir HMT 75.90.4 is het resultaat van jarenlang research. Het bevat onder meer extract van artisjok, kweekwortel en ginseng, stuk voor stuk veilige en inheemse planten die maken dat het lichaam zichzelf zuivert. Het effect van de drank is onmiddellijk voelbaar, oudere mensen voelen zich fitter en leven langer. Al te vaak gaat de maatschappij ervan uit dat ouder wordende mensen alleen nog goed zijn om thuis in de zetel te zitten. Leeftijd speelt een rol bij de aftakeling van het lichaam, maar mijn levenselixir kan dat toch helpen voorkomen. Anderzijds is ook een evenwichtige maaltijd noodzakelijk voor een gezond leven, maar onze Westerse voeding is niet voldoende. Ons dieet bevat te veel natriumzouten en te weinig micronutriënten, vandaar dat het moet aangevuld worden met voedingssupplementen." Willaert gelooft dat het gebrek aan die micronutriënten maakt dat afvalstoffen zich in ons lichaam opstapelen, waardoor ziektes als dementie en kanker steeds vaker opduiken.

Volgens de plantenfluisteraar is het slechts een kwestie van tijd voor de klassieke geneeskunde verandert van mening. "Er zijn een aantal professoren en dokters die al in de goede richting denken, maar zij krijgen nu nog te veel tegenwind van hun collega's. 
Het 'levenselixir' is te koop in apotheken in heel België en kost 46 euro per fles.
Het boek 'De Plantenfluisteraar' werd in 2011 uitgegeven door Hautekiet en ligt nog steeds in de boekhandels.