Filosofie

Bioradix, geworteld in de natuur.

Bioradix is een Belgische fabrikant van hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen. Een lange traditie staat garant voor unieke, wetenschappelijk onderbouwde en veilige producten.

We leggen ons toe op kwaliteitsvolle plantenextracten, koudgeperste oliën in plantaardige capsules, nutraceuticals, en bio-actieve verzorgingsproducten. Meer dan 30 jaar ervaring samen met eeuwenoude tradities en hedendaagse wetenschappelijke kennis vormen de basis van onze productenportfolio. Een team van experten staat borg voor een voortdurende evolutie. Onafhankelijke labo’s onderwerpen onze producten regelmatig aan strenge controles.  Daarenboven beschikt Bioradix over een autocontrolesysteem dat door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gevalideerd werd.

Zo verzekeren we ons continu van de betrouwbaarheid en de veiligheid van het assortiment.

 

Ontmoet Raf Willaert, de pionier van de unieke Bioradix-filosofie.

Raf Willaert staat aan de wieg van de unieke filosfie van Bioradix.  In zijn boek “De Plantenfluisteraar” onthult in zijn boek het geheim voor een langer en fitter leven

 “De plantenfluisteraar” is meteen ook de titel van zijn eerste boek waarin hij het uitgebreid heeft over de diverse mogelijkheden die planten en kruiden op de gezondheid kunnen hebben. "Planten op de juiste manier geteeld, gevoed en bereid zorgen voor een flinke meerwaarde".

De interesse voor kruiden, planten en bij uitbreiding de hele natuur bezit Raf al heel zijn leven. "Ik groeide er letterlijk in op", steekt hij van wal. "Ik ben een boerenzoon en groeide op in De Ruiter waar ik enorm veel zintuiglijke waarnemingen deed. Ik kon er de natuur proeven, ruiken, aanraken, zien, enz. Door omringd te zijn door planten en kruiden ontwikkelde ik een passie".

Dat kreeg een vervolg in zijn studies. Na het Klein Seminarie studeerde de plantenfluisteraar – zo gedraagt hij zich in het bijzijn van planten – voor apotheker. Een job die hij ruim een kwarteeuw uitoefende in zijn eigen officina-apotheek. "Tussendoor volgde ik de studie antropologie of hoe wij uit bacteriën, planten en de natuur zijn geëvolueerd. Ik ben ervan overtuigd dat planten een enorme rol kunnen spelen voor het lichaam. Ons lichaam is immers een mirakel dat zelf in staat is om de goede stoffen op te nemen die nodig zijn voor celvernieuwing en de slechte af te scheiden, de zuivering".

In de evolutietheorie was er immers eerst de natuur en pas vele jaren later de mens. Dat zou dan ook betekenen dat planten en kruiden al een stuk verder zitten in de ontwikkeling dan de mens. "In principe is er ook weinig verschil tussen mens en plant. Planten bezitten ook voedingsstoffen, suikers, vetten, eiwitten, mineralen, enz. die de kenmerken van caloriewaarden krijgen”.

"In planten heb je de basisbestanddelen en de zogenaamde ballaststoffen. Tot nu toe werd aangenomen dat die ballaststoffen effectief ballast zijn en weinig nut hebben. Dat is niet waar. Als je deze in het juiste preparaat en/of extract in je manier van voeding integreert, kunnen die ervoor zorgen dat je lichaam optimaal gezuiverd en vernieuwd wordt. Hoe beter de vernieuwing, hoe zuiverder het lichaam, hoe langer je fit blijft".

Die conclusie trekt Raf na jarenlang onderzoek, eigen ervaringen en het afreizen van de halve wereld op zoek naar planten en hun eigenschappen. "Het is een soort inzicht dat er zeker niet van de ene dag op de andere gekomen is. Het is eigenlijk het resultaat van een halve eeuw ontdekken".

Die visie op de meerwaarde van planten en kruiden wil Raf nu ook met de rest van de wereld delen.

Nu is er dus een boek met als titel De plantenfluisteraar. Een naslagwerk dat in se een synthese is van hoe planten en kruiden een helende werking kunnen hebben met het oog op een langer en fitter leven. "Het boek is er zowel voor de private gebruikers als professionelen. Ik hoop een beweging op gang te brengen en iets los te maken. Het vraagt tijd om ervoor open te staan maar dit boek kan de eerste stap zijn".

 Raf Willaert